> Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Michelle Tarenskeen-Knibbe: Gedurende de opleiding tot uitvoerend danser werd het voor mij tijd om wat meer balans te zoeken tussen beweging, de drukte van alle dag en ontspanning. Vanwege de enorme prestatiedruk die je vaak tegen komt in het leven van een danser, kun je al snel te maken krijgen met blokkades op zowel fysiek als emotioneel vlak. Tijdens mijn dansopleiding ging ik op zoek naar iets wat me meer rust en ontspanning kon geven.
In onder andere yoga en meditatie heb ik dat gevonden!

Ik raakte zo enthousiast en geïnspireerd door yoga dat ik na mijn dansopleiding besloot om een reis te maken naar India, de plek waar yoga uiteindelijk vandaan komt. Op aanraden van mijn yogaleraar volgde ik daar in 2011 mijn eerste yogaopleiding bij het Kaivalyadhama Yoga Institute in Lonavla, dat bekend staat als een van de betere en en officiële yogascholen van India (www.kdham.com). Tijdens een mooie en intensieve periode ben ik daar opgeleid tot Hatha yogadocente. Toen ik terug kwam, mocht ik gelijk beginnen met het geven van yogalessen en startte ik mijn eigen onderneming ‘balancing life’ die inmiddels is gefuseerd met het bedrijf van mijn Partner Christian Knibbe. Je bent in mijn ogen nooit uitgeleerd en daarom heb ik begin 2015 een nieuwe intensive yoga teacher training gedaan in Mysore, India bij Vijay Gopala (www.yogagita.org ), wat mijn eigen yoga practise en het lesgeven een enorme verdieping heeft gegeven. Ook door deze leraar raakte ik enorm geïnspireerd en volgde ik in 2016 een advanced yoga training bij hem. Ik heb verder bijscholing gevolgd in Kinder yoga bij Ananda Yoga centrum. Naast Hatha yoga beoefen ik partner- en Acro Yoga waar ik regelmatig workshops in geef en heb ik me, vooral tijdens en na mijn zwangerschap, verdiept in de zachtere vorm van yoga: Yin Yoga en Yin restorative. ook geef ik meditatielessen en ben ik Pranic Healer.(www.pranichealing.nl )Samen met Christian bieden wij een unieke behandeling aan waarin we shiatsu en pranic healing combineren. Kortom alles om jou weer te helpen in balans te komen en te blijven! Leuk om je binnenkort te ontmoeten…

Christian Knibbe: Ik studeerde af aan de ALO in Amsterdam. Met deze 1e graad lesbevoegdheid koos ik echter niet voor het onderwijs, maar besloot mij verder te verdiepen in Oosterse zienswijzen. Vanaf mijn vroege jeugd bestudeerde ik al de Oosterse Krijgskunsten en wilde deze kennis uitbreiden met de Oosterse Geneeskunsten. Ik studeerde af aan de opleiding Zen Shiatsu en opende een zo’n 15 jaar geleden een centrum/winkel waar de integratie begon tussen Yoga, Shiatsu en Martial Arts. Ik gaf daar lessen in Ninjutsu en Yoga en gaf behandelingen Shiatsu. Daarnaast verkocht ik futons en allerlei producten die te maken hadden met yoga en shiatsu.

De onderneming verhuisde naar Landsmeer waar ik mij meer toelegde op de Personal Training en de meer actieve vormen van conditietraining.

Na het ontmoeten van Michelle voelde ik dat de de Yoga verder wilde verdiepen en volgde de opleiding tot yoga-docent bij Yoga Gita in India. Tevens in India volgde ik meerdere opleidingen tot Pranic Healer.

Enige jaren geleden gaf ik een naam aan de combinatie tussen Yoga, Geneeskunde en Martial Arts: Ten Chi Nin. Vanuit deze visie geef ik regelmatig lessen, workshops en cursussen in binnen- en buitenland.

Met Zenfitness richt ik mij met dezelfde zienswijze op de fitnesscentra; een nadere manier van kijken naar het trainen, waar de oefeningen meer gericht zijn op de energiebanen in het lichaam, die parallel lopen met spieren. Hierdoor ontstaat een complete verbeteren van zowel lichaam als geest.

Op een organische en natuurlijke manier zijn de kennis en kunde van Michelle en mijzelf met elkaar verweven en heeft geresulteerd in een bedrijf waarin we onze passie voor het helen en terug in balans brengen van anderen ten volste kunnen inzetten: PranaKi

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.