> Zomercursus Ten Chi Nin

20 – 27 juli 2019

Ten Chi Nin     Healing the Self      Defending the Self      Knowing the Self

 

Ten Chi Nin is een combinatie van 3 eeuwenoude Oosterse kunsten die door Christian Knibbe van PranaKi tot een unieke manier worden samengevoegd: Yoga, Tai Chi en Ninjutsu. Ook zullen elementen uit Qi Gong worden gebruikt. Hierin staan flexibiliteit, balans, meditatie in beweging en stilte, zelfverdediging en zelfbewustzijn centraal. 

Deze workshop heeft alles in zich

✔ Flexibel en in balans zijn als een Yogi
✔ Relaxed als een ZEN monnik
✔ Sterk en krachtig als een Ninja

Het centrale thema binnen Ten Chi Nin is het vinden van HET midden. Daar immers ben je in staat rust en overzicht te vinden. In het midden ben je in balans en krachtig. In het midden ben je in het NU. Ben je uit het midden, dan ervaar je stress, disbalans in lichaam en geest, een gevoel ‘geleefd’ te worden.

Combinatie met creatief

De cursus beslaat zowel een ochtendles van 2 1/2 uur als een les in de middag. Het is ook mogelijk na de ochtenden Ten Chi Nin yoga in de middagen in het kunstatelier onder begeleiding van beeldend docenten Patricia Chandra Benjamins creatief aan de slag te gaan met schilderen, mozaieken, beeldhouwen, sieraden maken, linoleumdrukken en/of boetseren met klei. Klik hier voor meer informatie over de Kunstcursus.

Cursusinhoud

Rode draad in de week zijn de oefeningen en houdingen uit Yoga, Tai Chi, Qi Gong en Martial Arts (Ninjutsu)
* Vind het midden en verbeter je balans, kracht en flexibiliteit
* Merk het effect op van de invloed van ademhaling op je denken en doen
* Ervaar spelenderwijs hoe je in balans kunt blijven als een ander je daaruit probeert te brengen
* Leer bewust aanwezig te zijn en te blijven in het hier en nu

 

Op een hele bewuste en vertraagde manier worden het lichaam en de ademhaling met elkaar verbonden.
Je leert de levensenergie (Prana uit India, Ki in ‘t Japans, Qi in het Chinees) te voelen en te sturen naar die plekken waar de energie minder goed stroomt. We gebruiken hiervoor de specifieke kennis over de energiebanen en energiecentra uit de Oosterse Geneeskunst.

Als we de balans hebben gevonden, gaan we met speelse partner-oefeningen aan de slag om te observeren of de balans wordt beïnvloed door een ander; kun jij in het midden blijven in verbinding met de ander? Wat gebeurd er met je als je uit balans wordt gebracht? En kun je dit toepassen in het dagelijks leven? Hoe meer je oefent, hoe sneller je weer terug komt in het midden en zo de situatie neutraal kunt bekijken en al dan niet actie onderneemt.

Kortom, Ten Chi Nin Yoga is een praktische benadering op een eeuwenoud vraagstuk: Hoe kun je een leven leiden waarbij je volledig bij jezelf kunt blijven, waarbij je flexibel kunt omgaan met alles wat jou uit balans brengt? Bevindt de tegenstander zich tegenover je, of misschien binnen in jou?


Dagindeling

08.45 – 09.15 uur zonnegroet (optioneel)
10.00 – 12.30 uur Cursus Ten Chi Nin
14.30 – 17.30 uur Cursus Ten Chi Nin of creatief
21.00 – 22.00 uur avondactiviteit (optioneel)

Bij goed weer is het heerlijk om deze bewegingsvormen buiten te oefenen, en vinden de lessen plaats bij de rivier midden in het groen op het Sadhaka landgoed!

 

Voor wie

De cursus Ten Chi Nin is geschikt voor iedereen, met een redelijke basisconditie en voor alle leeftijden. Ervaring is niet nodig.

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

Zonder veel verwachtingen kwam ik naar Frankrijk. Nu 7 dagen later voel ik me enorm verrijkt en ben ik overweldigd in positieve zin door jullie workshop. De combinatie Chris legt tussen Tai Chi, de chakraleer, vechtkunst, energiewerk is echt heel erg bijzonder en heeft mij veel geleerd. Niet alleen over die onderwerpen maar vooral ook over mezelf. Daarmee voelt dit echt als een groot cadeau dat ik van hem heb gekregen. Bedankt! Grote waardering heb ik voor de wijze waarop hij werkt, vol passie en alle rust met de natuur, in contact met ons de cursisten. Richard

Ik heb zeer genoten van de lessen en ik hoop dit in het vervolg nogmaals te kunnen doen. Chris is in staat mensen te bereiken en hun grenzen te verleggen. Het is niet altijd gemakkelijk mensen diepgang te leren, maar ik ben er zeker van dat het jou is gelukt. Marco  

Wederom bedankt voor deze twee mooie weken. Ik was niet bekend met Tai Chi maar Chris wist het voor mij tot leven te wekken! Hij is een zeer inspirerend leraar. Ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn. Wendy

Steeds een ander facet belichtend van de Ten Chi Nin ontstond er in de week een prachtig geheel. Heel veel toewijding, aandacht en betrokkenheid. Nooit is er stress om tot een eindresultaat te moeten komen. De Shiatsu en Pranic healing behandeling was ook heel bijzonder, voor het eerst heb ik echt mijn energetisch lichaam gevoeld!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.