a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

Michelle Tarenskeen

Professioneel danseres – yoga docente – pranic healer – perfectionist – moeder

Als klein meisje van drie wist ik ’t al; danseres worden, optreden, in de schijnwerpers staan! Met een zwarte hoed en de hoge hakken aan van mijn moeder, danste ik op de muziek van Michael Jackson door de kamer. Al snel werd ik ‘gescreend’ voor de dansacademie in Arnhem…

Vanaf mijn negende danste ik vier keer per week. Met veel plezier, maar telkens als de zomertijd aanbrak en al mijn vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten speelden wilde ik ook liever vrij zijn. Na een paar jaar op de academie, besloot ik te stoppen.

Perfectionist

Maar het bloed stroomt toch waar het niet gaan kan, en in mijn puberteit pakte ik het dansen weer op. Tegelijkertijd was de puberteit een lastige periode in mijn leven. Omdat altijd goed mijn best willen doen en de hoogste cijfers halen mijn streven was, raakte ik op mijn veertiende overspannen… Ik moest leren ontspannen, leren niks doen. Ik moest stoppen met het VWO en kon zelfs even helemaal niet meer naar school. Eenmaal terug op school haalde ik toch mijn eindexamen, waarna ik weer auditie ging doen voor de uitvoerende dansopleiding, en werd aangenomen.

Professioneel danseres

De wereld van kunstenaars en artiesten is keihard. Dansen was niet langer een passie, of zelfs maar een hobby, nu moest ik worden gevormd tot professional. Voor menigeen misschien een droom, maar voor mij werd het een kwelling. Nooit was iets goed genoeg. Altijd kon en moest het beter, groter, mooier. De oordelen en kritiek nam ik veel te persoonlijk op. Ik kon er niet mee omgaan… Ik wilde gewoon dansen, verbinding maken met anderen, delen. Stralen op het podium! 

Spiritualiteit

Ik heb de dansopleiding afgemaakt, maar direct daarna ben ik gestopt en was ik mijn liefde en passie voor dansen totaal kwijt. In de vorm van reiki kwam spiritualiteit voor het eerst in mijn leven. Ik merkte dat ik naast dansen, ook een andere gevoeligheid had. Een gevoeligheid die je niet goed kunt zien of omschrijven, maar wel kunt voelen; een gevoeligheid via de handen.

Yoga

Inmiddels was door alle spanning en stress op school, mijn lichaam behoorlijk op slot geraakt. Ik had regelmatig hoofdpijn en mijn rug en schouders zaten volledig vast. Toen startte ik met studentenyoga.  Iets nieuws. Een openbaring! Ik mocht weer ontspannen ademen. Ik hoefde mijn spieren niet constant aan te spannen en kon eindelijk mijn buik loslaten! Een nieuwe liefde was geboren…

Na mijn afstuderen besloot ik dan ook naar India te gaan om daar mijn eerste Hatha yoga opleiding te volgen in een traditionele ashram. Door mijn kennis en achtergrond van het lichaam als danser, kon ik dit makkelijk vertalen naar de yoga asana’s en rolde ik eigenlijk direct het lesgeven in. En omdat ik juist zo goed weet hoe het voelt als je lichaam vast zit, kan ik dat nu inzetten om andere mensen te helpen weer te ontspannen!

Pranic healing

Ongeveer in dezelfde periode kwam ook pranic healing op mijn pad. Mijn ouders namen me mee naar een bijeenkomst in Amsterdam, waar ik in eerste instantie dacht: “waar ben ik nou weer beland?!” Totdat ik mijn eerste pranic healing behandeling kreeg… dat was toch iets magisch, iets herkenbaars… Dat heeft zoveel bij mij los gemaakt, dat ik dit wil delen en doorgeven! Na tientallen trainingen en cursussen in binnen en buitenland ben ik inmiddels pranic healing docent.

Tantra

In mijn leven heb ik een ding gemerkt: alles is vergankelijk en veranderlijk. Zo ook gevoelens en emoties. Inmiddels heb ik verschillende workshops en trainingen gevolgd in Tantra Yoga. Daar voel ik dat ik helemaal mezelf kan zijn in volledige acceptatie. Dat alles goed is zoals het is. Dat je mag verbinden! Niks is gek en niks is raar. In mijn ogen wordt de seksuele levensenergie die in ieder van ons zit, gebruikt om uiteindelijk dichter bij jezelf te komen. Bij jouw bron. Bij jouw kracht! En dat past naadloos in de visie van PranaKi.

PranaKi

Onze missie is om jou terug brengen naar jouw centrum en jouw midden. Christian en ik bieden een unieke behandeling aan, met oefeningen en technieken waarin we shiatsu en pranic healing combineren. Kortom alles om jou weer te helpen in balans te komen en te blijven! Leuk om je binnenkort te ontmoeten…

 

 

Christian

Ninja – sportleraar – shiatsu docent – yoga docent – grondlegger ten chi nin – ondernemer – vader

 

Toen ik op mijn zesde zag hoe mijn vader werd belaagd door twee andere mannen, besloot ik om ninja te worden. Ik was nog te klein om iets te kunnen doen, maar voortaan zou ik staat zijn mijn ouders te beschermen!

 

Ik was te jong voor ninjutsu en bekwaamde mij daarom eerst in andere vechtsporten: judo, karate, taekwondo, pencak silat en nunchaku-do. Ik bleek talent te hebben, en heb vele wedstrijden gevochten. Echter, winnen was nooit mijn doel, ik gebruikte de wedstrijden om te kijken wat mijn niveau was. Ik was niet geïnteresseerd in de hoofdprijs, wat tot conflicten leidde met mijn leraren en trainers.

Ninjutsu

Na de zoveelste blessure in nog veel meer wedstrijden, besloot ik te stoppen met vechten in competitieverband. Op mijn zestiende vond ik opnieuw de weg naar de Ninja-school. Meteen was ik overtuigd van de kracht en de mystiek van deze eeuwenoude krijgskunst. Tot op de dag van vandaag bestudeer en beoefen ik ninjutsu, in Nederland en in Japan.

Shiatsu

Nadat ik de Sportacademie (ALO) afrondde, raakte ik meer geïnteresseerd in de Oosterse geneeskunst. Ik wist intussen alles over hoe je iemand pijn kan doen en uit balans kan brengen. Daarom voelde ik het als mijn plicht om ook te leren hoe je iemand weer ín balans brengt en pijn kan wegnemen. Shiatsu, de Japanse vorm van acupressuur lag in mijn ogen het dichtst bij de Japanse krijgskunsten.

Ondernemen

Zo’n 10 jaar geleden opende ik mijn shiatsu praktijk, met daarnaast een dojo en winkel voor Oosterse krijgskunsten in Amsterdam. Helaas liep het spaak met mijn toenmalige vrouw en zakenpartner, en we besloten de onderneming in Amsterdam te stoppen.

Door de scheiding verloor ik het contact met mijn twee kinderen. Ik stond op straat en had geen onderneming meer; dit alles had een diepe impact op mij. Ik kon niet anders dan naar binnen te keren en mijn kennis en kunde te gebruiken om mijzelf terug te vinden. Terug naar de basis.

Ten Chi Nin

De diepe depressie waarin ik was beland, of waarin ik mij misschien al langere tijd bevond, zou nog lang voortduren. Soms op de achtergrond, maar altijd aanwezig. Uiteindelijk hervond ik mijzelf en opende in Landsmeer een nieuwe studio. Hier legde ik de basis voor Ten Chi Nin, de integratie van yoga, budo en healing.

Liefde op eerste aanraking

Zo’n 5 jaar geleden ontmoette ik mijn vrouw Michelle, tijdens een workshop Acro Yoga. Het was ‘liefde op eerste aanraking’, want toen onze handen elkaar raakten, besefte ik dat wij voortaan samen het pad zouden bewandelen. Met haar reisde ik naar India, waar ik de opleiding volgde tot Hatha yogadocent. Daarna volgenden nog vele reizen naar India, Japan en Indonesië. Hier bekwaamden wij ons nog verder in de yoga, pranic healing en ninjutsu.

PranaKi

Nu zijn wij ouders van onze zoon Jesah, en runnen wij ons bedrijf ‘PranaKi’. Binnen dit bedrijf kunnen wij onze grootste passies inzetten om anderen te inspireren, hen te helpen completer te worden en opnieuw kennis te laten maken met hun eigen kracht. Vanuit eigen ervaringen, door het luisteren naar belangrijke leraren en door ons te openen voor de kracht van de bron. Deze bevindt zich binnen in ons maar ook overal om ons heen…

Langzaam maar zeker ben ik weer meer bewust van mijn eigen processen, en heb ik de tools in handen om de onvrede en onrust in mezelf te accepteren en daardoor meer los te laten. Ik leerde en leer nog altijd heel veel van de cliënten die ik train of behandel. Het zijn allemaal spiegels die mij helpen antwoorden te vinden. Deze antwoorden deel ik dan vervolgens graag weer met jou.