Shiatsu introductiedag

07-05-22
10:00
Under the Tree. Klaverlaan 1a in Arnhem

Shiatsu, werken met levensenergie

Shiatsu is een Japanse vorm van drukpuntmassage en betekent letterlijk ‘vinger-druk’, maar in deze cursus is de betere term eigenlijk ‘Te-Ate’: dit is de Japanse term voor ‘genezing’ en betekent letterlijk ‘het opleggen van de handen’.

Door de vingers en handen op het lichaam te leggen of druk te geven wordt contact gemaakt met de Ki of Prana, vertaald als ‘levensenergie’. Deze Levensenergie stroomt door meridianen, of energiekanalen. De Levensenergie komt samen in zogenaamde energie-stations, ook wel Chakra’s genoemd. Als de Levensenergie niet overal kan komen en stromen, resulteert dat in blokkades met uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, slaapklachten, maag- en darmklachten, maar ook snel geïrriteerd zijn, of depressiviteit, of een algeheel gevoel van onbehagen.

De Prana stroomt echter niet alleen in het lichaam, maar is ook voelbaar buiten het lichaam. Tijdens deze cursus zullen we dus aandacht besteden hoe deze energie zowel binnen als buiten het lichaam te vinden is en deze energie flow te herstellen als dat nodig is.

Introductiedag

tijdens deze dag zullen we voornamelijk kijken naar de praktische kant: Wat zijn de basistechnieken om op de juiste manier druk te geven en te verbinden met degene die de behandeling ondergaat. We kijken kort naar de theorie van de meridianen en chakra's maar gaan dus voornamelijk aan de slag!

De behandeling wordt traditioneel gegeven op een futon. dit is een soort matras wat op de grond ligt. De client ligt met kleding aan op deze futon, terwijl de behandelaar meestal op de knieën inleunt op de ander.

Na deze dag zul je al in staat zijn een ander verlichting en ontspanning te geven.

Daarnaast wordt je misschien enthousiast voor het volgen van de 1-weekse cursus 'Shiatsu & Pranic Healing' die we in Portugal geven. Meer informatie over ons retreatcentrum 'Fazendinha' vindt je op de pagina Retreatcentrum Portugal.

Kosten

de dag kost € 125,- inclusief lunch, koffie/thee en versnaperingen.

Schrijf je in

    Copyright  © Pranaki.com