> Behandelingen

Shiatsu en Pranic Healing

Een krachtige en unieke combinatie vanuit de Oosterse geneeskunde die hier samen komt.

Tijdens deze sessie van 90 minuten laten we de levensenergie die zich zowel binnen als buiten het lichaam bevindt, weer stromen! We maken gebruiken van verschillende healingstechnieken: Pranic Healing en Shiatsu drukpuntmassage.

De behandeling wordt over de kleding heen gegeven, bij shiatsu is er fysieke aanraking, bij Pranic Healing werken we vooral op ‘t energielichaam en is er geen aanraking nodig. Samen gaan we opzoek naar de diepliggende oorzaak van klachten en helpen we je weer dichterbij bij jezelf te komen. Terug naar je basis en terug in je kracht.

De resultaten zijn vrijwel altijd diepgaand, verrijkend en bijzonder te noemen! En soms komen er verrassende dingen naar boven.

We hebben een praktijk in Velp en Arnhem, maar we werken ook op locatie en komen ook bij u thuis!

 

De kosten

90 minuten € 90,- heb je een workshop bij ons gevolgd? Dan ontvang je 10% korting op je eerste behandeling.

Maak een afspraak

Pranic Healing

Pranic Healing is een eenvoudige, efficiënte manier om je gezondheid en energie niveau te verhogen door middel van het werken op de het energielichaam wat zich in en om het lichaam heen bevindt. We heffen eventuele blokkades op waardoor de Prana (universele levensenergie), nodig voor genezing van het lichaam, weer vrijuit door de meridianen kan stromen. We werken op fysieke klachten, maar ook op mentale of emotionele klachten.

De behandeling

De client wordt gevraagd plaats te nemen op een stoel of massagetafel, welke houding de ontspanning het meest bevorderd. De therapeut begint met het aftasten ‘scannen’ van het energielichaam. hierdoor wordt al een eerste diagnose gemaakt over de huidige toestand en balans van het energielichaam en de bijbehorende chakras. Een en ander kan worden nagevraagd aan de client.

Er vindt geen fysieke aanraking plaats, maar er wordt af en toe wel gesproken tijdens de behandeling om meer bewustwording te creëren bij de client vanuit waar de eventuele blokkades zijn ontstaan. De client kan verder gewoon ontspannen, met de ogen gesloten indien gewenst, om de behandeling te ondergaan. Het is wel belangrijk dat je je open stelt voor de behandeling, en receptief blijft voor alle veranderingen die plaats kunnen vinden.

De behandeling duurt doorgaans een uur.

Het is ook mogelijk deze behandeling te combineren met Shiatsu (drukpuntmassage). De behandeling vindt dan plaats op een massagetafel, nog altijd met de kleding gewoon aan.

De kosten

60 minuten       € 65,-

90 minuten      €  90,-

Maak een afspraak

Shiatsu

Shiatsu (letterlijk: vinger-druk) is een vorm van drukpuntmassage, of acupressuur. Shiatsu valt onder de Alternatieve Oosterse Geneeskunde en is ontwikkeld in Japan. De Term Te-Ate (hand-oplegging) wordt gebruikt omdat de behandeling verder gaat dan alleen de Shiatsu-techniek.

Door middel van stabiele druk worden energiebanen of meridianen gestimuleerd. Door deze meridianen stroomt levensenergie of Qi. Door verschillende omstandigheden, zoals stress, vermoeidheid, verdriet, blessures, slaaptekort, etc. kan de Qi niet optimaal stromen, wat weer resulteert in uiteenlopende klachten, zoals: rugpijn, hoofdpijn, huiduitslag, verstoorde emoties, onrust, slaapklachten, eetklachten, etc.

Door op andere manieren subtielere druk te geven of alleen de handen op het lichaam te leggen, wordt de Ki uitgenodigd weer te stromen. Soms vind er geen aanraking plaats, waardoor het energie-lichaam ook kan worden beïnvloed.

Shiatsu beinvloedt de meridianen door stabiele druk met de handen, vingers of knieen. De balans wordt hersteld, wat ertoe bijdraagt dat klachten worden verholpen, en de gezondheid wordt verbeterd.

De behandeling wordt gegeven op een futon op de grond of op de massagebank. De cliënt houdt de kleding aan. De behandeling duurt gemiddeld 60 minuten.

Aan de hand van een intakegesprek wordt een eerste indruk gekregen van de aard van de klachten. Na het gesprek start de behandeling met een verdere diagnose door de polsen, buik en rug te analyseren. Deze diagnose is meteen het begin van de behandeling; de aanraking heeft in veel gevallen al reeds een effect.

 

De kosten

60 minuten    € 65,-

90 minuten   € 90,-

Maak een afspraak

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.