> 
Laden Evenementen
13 jul.

Zelfexpressie in dans en Yin Yoga

juli 13 @ 10:00 am - juli 20 @ 5:00 pm

Hervind jezelf dansend en lachend en kom het leven vieren bij sadhaka deze zomer! Pauline en Michelle, twee jonge inspirerende vrouwen hebben hun ervaring en talent samengebracht naar een originele en unieke cursus. Een speelse en stimulerende week op weg naar meer bewustwording door een vernieuwende combinatie van dans, yin yoga en meditatie. Kom uit je hoofd weer in je lijf, neem je ruimte, beweeg je vrij en voel dat je leeft!

Yin yoga
Yin yoga, is een zachte vorm van yoga en gaat over verstilling en verdieping van de houding. Het grote verschil met Hatha yoga is dat bij Yin alleen ontspannende houdingen worden gebruikt die drie tot vijf minuten worden aangehouden (eventueel met ondersteuning van kussens). Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Er wordt meer ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten. Het stimuleert de doorstroming van prana (levensenergie) die via meridianen door je lichaam stroomt en heeft uiteindelijk een positief effect op de gezondheid. Het is bevorderlijk voor je organen, je immuunsysteem en je emotionele gesteldheid.
Door het stretchen van de spieren met Yin Yoga, komen spanningen en stress los waardoor deze vorm ook zeer geschikt is voor mensen met burn-out of vermoeidheidsklachten.
Omdat de oefeningen makkelijk uit te voeren zijn, is het zeer toegankelijk voor iedereen en is ervaring geen pre.

Naast Dans en Yoga worden ook verschillende meditatie vormen aangeboden.
Kortom deze week brengt je terug naar jezelf, naar wat er op dit moment in jou leeft en hier uiting aan te geven in beweging en in stilte.

Wat maakt deze week zo bijzonder?
Een week lang kun je lessen volgen, opgebouwd uit een combinatie van dans, yin yoga en meditatie. Centraal staat het vergroten van het lichaamsbewustzijn, zelfexpressie, bewegen vanuit intuïtie en versterking van de fysieke conditie. De aandacht verschuift geleidelijk van hoofd naar lichaam. Je wordt uitgenodigd om meer te luisteren naar het lichaam en de behoeften en ervaringen van het moment.

De lessen starten met een warming-up waarin het lichaam geleidelijk wordt wakker gemaakt en opgewarmd. Verschillende bewegingsvormen – ondersteund door muziek – worden speels en vrij gebruikt om je eigen ruimte verder te onderzoeken, waaronder dansexpressie, dansimprovisatie, contactdance en meer. Contactdans is een dansvorm waarin aanraking gebruikt wordt als communicatiemiddel en inspiratiebron. Leiden, volgen, leunen, weerstand geven en overgave zijn voorbeelden van elementen die hierin naar voren kunnen komen. Je wordt uitgenodigd om uiting te geven aan jouw gevoelens en behoeften. Er zullen oefeningen individueel, in tweetallen en met de hele groep gedaan worden. Yin yoga en meditatie zullen daarnaast een belangrijk onderdeel zijn van de lessen om lichaam en geest tot rust te laten komen en dieper te ontspannen.

Event Details

Date: juli 13 @ 10:00 am - juli 20 @ 5:00 pm
Time: 10:00 am - 5:00 pm
Venue: Sadhaka
Address: Moulin d'Orsennes
Organizer Name: Pranaki