a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

[vc_empty_space height="35px"]
[vc_single_image image="13624" img_size="full"]
[vc_empty_space height="30px"]

Latest News

[vc_column]
Intensieve 2-daagse HAKA WORKSHOP in Arnhem (adres volgt)
 
(Voor zowel mannen als vrouwen)
 
POROPITITANGA / Voorspelling
 
Ka pupuhi nga puia
 
The volcanoes rumble…
 
Ka wera te whenua
 
The land burns…
 
Ka mate te moana
 
The oceans die…
 
 
Deze authentieke Haka wordt aangeleerd door Maori-oudste Totoa Aperahama.
 
Toroa heeft deze Haka speciaal ontwikkeld, geïnspireerd door de woorden van zijn voorouders, die de laatste veranderingen van de Aarde meemaakten.
 
Deze haka is ook ontwikkeld om de Jeugd/Milieu beweging zo veel mogelijk te ondersteunen, niet alleen vanwege de onnoemlijke schade die de mensheid heeft toegebracht aan Papatuanuku/Moeder Aarde, Ranginui/Hemelse Vader en Tangaroa/De God van de Oceanen en alle wateren….maar ook vanwege de natuurlijke veranderingen die onze planeet ondergaat, en minstens zo belangrijk vanwege ons zelf!
 
Deze laatste niet als de minste, aangezien we in een Wereldwijde crisis zijn beland.
 
“In plaats van terugkijken naar de schade die we al hebben toegebracht, laten we omhoog en naar voren kijken. Kijken naar de veranderingen die nu gaande zijn maar ook de veranderingen die op til staan…” … Toroa Aperahama (2019)
 
“Als ik naar de jeugd kijk zie ik de toekomst. Zowel de jongeren als de toekomst schreeuwen ons toe maar helaas, we luisteren niet….” … Toroa Aperahama (2019)
 
 
Tijdens deze workshop krijg je een unieke kans om de originele Haka te leren en te perfectioneren, in zijn complete vorm… de taal tijdens de volledige choreografie is zowel in Maori als in het Nederlands; Ontdek de kracht van je eigen taal 💥!
 
Je krijgt veel informatie over de Maori filosofie achter de Haka, de herkomst en de betekenis.
 
De uitvoering die wordt aangeleerd is de Haka Taparahi, welke anders is dan de ’normale’ Haka Peruperu…
 
Haka Taparahi is een symbolische, motiverende haka. Je persoonlijke connectie en expressie komt hierin tot uiting, in dit geval ten opzichte van het milieu, jouw geloof… en jouw cultuur.
 
De haka wordt uitgevoerd met zowel zachtheid als kracht.
 
De passie erachter is echter dezelfde…super-krachtig!!!
Voor dit event hebben we een prachtige ruime dansstudio gevonden waar we de afstand van 1.5 M kunnen aanhouden en er genoeg ventilatie mogelijkheden zijn. 
De bijdrage voor dit weekend is €190 inclusief koffie/thee snacks & lunch.
**( We zullen met een aanbetaling werken om je aanmelding te kunnen garanderen. Mocht de workshop onverwachts toch niet door kunnen gaan door verscherpte maatregelen dan is 100% restitutie mogelijk. Andere optie is om de aanbetaling te laten staan en registratie geldig blijft tot we een nieuwe datum hebben gepland.)
 
Het maximum aantal deelnemers is 25. Zo kunnen we de afstand blijven garanderen. Er zijn een hoop geïnteresseerden dus wacht niet te lang als je wilt mee doen! 
 
Daarnaast waren een aantal van jullie geïnteresseerd in de privé healing sessies van Toroa en/of Sharon. Ook dit is de aankomende maanden mogelijk. Stuur ons een mailtje met je telefoonnummer en voorkeur dag/tijd dan zullen we je binnenkort inplannen. Bijdrage voor een healing sessie is €90. 
 
Voor inschrijving, vragen en details: info@pranaki.com