> Shiatsu / Te-Ate

Shiatsu (Te-Ate)

Shiatsu (letterlijk: vinger-druk) is een vorm van drukpuntmassage, of acupressuur. Shiatsu valt onder de Alternatieve Oosterse Geneeskunde en is ontwikkeld in Japan. De Term Te-Ate (hand-oplegging) wordt gebruikt omdat de behandeling verder gaat dan alleen de Shiatsu-techniek.

Door middel van stabiele druk worden energiebanen of meridianen gestimuleerd. shiatsu handsDoor deze meridianen stroomt levensenergie of Qi. Door verschillende omstandigheden, zoals stress, vermoeidheid, verdriet, blessures, slaaptekort, etc. kan de Qi niet optimaal stromen, wat weer resulteert in uiteenlopende klachten, zoals: rugpijn, hoofdpijn, huiduitslag, verstoorde emoties, onrust, slaapklachten, eetklachten, etc.

Door op andere manieren subtielere druk te geven of alleen de handen op het lichaam te leggen, wordt de Ki uitgenodigd weer te stromen. Soms vind er geen aanraking plaats, waardoor het energie-lichaam ook kan worden beïnvloed.

Shiatsu beinvloedt de meridianen door stabiele druk met de handen, vingers of knieen. De balans wordt hersteld, wat ertoe bijdraagt dat klachten worden verholpen, en de gezondheid wordt verbeterd.

De behandeling wordt gegeven op een futon op de grond of op de massagebank. De cliënt houdt de kleding aan. De behandeling duurt gemiddeld 60 minuten.

Aan de hand van een intakegesprek wordt een eerste indruk gekregen van de aard van de klachten. Na het gesprek start de behandeling met een verdere diagnose door de polsen, buik en rug te analyseren. Deze diagnose is meteen het begin van de behandeling; de aanraking heeft in veel gevallen al reeds een effect.

Therapeut
Christian Knibbe studeerde in 2004 af aan de Zen Shiatsu Opleiding in Amsterdam, en volgde daarna meerdere modules bij de Ohashiatsu Opleiding in Heerenveen. Daarnaast vergrootte hij zijn kennis bij verschillende leraren in Japan en India.
Zijn behandelmethode omvat dan ook meer technieken dan alleen Shiatsu, het wordt gecombineerd met Pranic Healing en Marma (Ayurvedische drukpuntmassage). Naast de meridianen (energiekanalen) gebruikt hij de kennis over de chakra’s om een juiste diagnose te stellen.
De meer correcte benaming zou moeten zijn “Te-Ate”  wat in het Japans heel letterlijk ‘hand-oplegging’ betekent, maar in het algemeen het woord is voor ‘genezing’.
Afspraak maken
Het maken van een afspraak kan zowel telefonisch als via email:
telefoon:  06-13678410
email: info@pranaki.com

Kosten

  • 60 minuten   € 65,=   
  • 90 minuten   € 90,=

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.