a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

[vc_empty_space height="35px"]
[vc_single_image image="13624" img_size="full"]
[vc_empty_space height="30px"]

Latest News

[vc_column]

Simplicity in Life gives Freedom

~ Simplicity in Life gives Freedom ~

Eenvoud in het Leven geeft Vrijheid

 

Veel mensen, of eigenlijk de meeste mensen in onze nabije omgeving snappen onze levensstijl niet. Te ver buiten zichzelf, te veel ‘buiten het boekje’, te anders…. Maar eh… wat is dat boekje eigenlijk? Wie heeft dat boekje en de daarbij behorende gedragsregels bedacht? Is dat cultuur gerelateerd? Zijn deze boekjes per werelddeel anders? Zijn deze boekjes handig? Wat gebeurt er als we deze boekjes nou eens loslaten? Ontstaat er dan complete chaos? Angst? Is de structuur dan weg? Of worden we uitgenodigd om weer terug te gaan naar onze eigen waarheid?  En daar volledig op te vertrouwen. Terug naar de essentie, waar alles gewoon goed is zoals het is. Ook zonder dit boekje.

Ik ben trouwens niet degene die op al bovenstaande vragen antwoord kan geven. Dan krijg je namelijk weer een ‘gekleurd’ antwoord. De uitdaging en antwoorden op deze vraagstukken liggenen bij jou… en je eigen onderzoek. Wel kan ik je mee nemen in mijn beleving en ervaring. Wellicht herken je daar stukken in. Misschien ook helemaal niet…  Mijn uitnodiging is om onze blogs vanuit neutraliteit en zonder oordeel te lezen. Vanuit volledige openheid zodat je daarna oprecht kunt voelen of het resoneert bij je of niet.  Veel plezier ?

 

Waarom een andere levensstijl?

 

Inmiddels ruim 3,5 jaar geleden besloten wij het anders te gaan doen… Of eigenlijk niet met de ‘mind’ besloten. Het proces naar het anders willen leven, heeft zich in een enorm tempo versneld en vervolgens voor ons gemanifesteerd … Chris en ik voelden beiden dat we het anders wilden doen maar wisten eigenlijk niet goed hoe? In ieder geval meer ruimte en vrijheid om de wereld te ontdekken. Zonder de vraag, hoe moet dat dan hier in Nederland met ons huis en onderneming? En los van de stress wat de maandelijkse vaste lasten in omgeving Amsterdam met zich mee bracht… (iedereen die in de randstad woont, weet waar ik het over heb 😉

 

Dus wij vertrokken. Ons huis en onze studio in Landsmeer achter ons latend. Met een kleine baby van nog geen jaar oud bij ons. De wijde wereld in!

De eerste verjaardag van Jesah vierden wij in India. Zijn tweede verjaardag hadden wij een tussenstop in Nederland en zijn derde verjaardag vierden wij op Bali. Azië is bij ons favoriet. Het gevoel van thuiskomen in landen waar spiritualiteit niet uitgelegd hoeft te worden, niet vreemd wordt gevonden, gewoon en onderdeel van het leven is! Een fijn thuis komen en (h)erkenning. Op de plekken waar wij zijn geweest, werden wij vaak als familie onthaald. Sliepen wij bij locals thuis en werden wij in gezinnen opgenomen zodat we ons nog meer konden onderdompelen in al die verschillende culturen.

Natuurlijk is dat reizen niet alleen rozengeur en maneschijn. Regelmatig zijn wij onderweg ziek geworden, voedselvergiftigingen, parasieten en ander gespuis zorgden er regelmatig voor dat wij het reizen moesten staken. Op onze laatste reis er zelfs voor zorgde dat wij eerder naar Nederland zijn terug gekeerd. Niet alleen vanwege de ziekte daar. Ook het onderbuikgevoel dat er iets heftigs ging gebeuren waardoor wij NU naar direct naar huis moesten gaan…. 3 weken na thuiskomst ging de wereld in Lock down vanwege het corona virus. En werd vliegen ineens een stuk moeilijker…

 

In de tussentijd waren wij (maar Chris vooral) druk bezig met het bouwen van ons eigen rijdend huis op wielen… De camper! En die is inmiddels neergestreken op een prachtig nieuwe community plek midden tussen de bossen in Arnhem.

 

Terug naar de titel van deze blog: “Simplicity in Life gives Freedom”

 

Ineens besefte ik mij vanmorgen vanuit dankbaarheid dat het opgeven van het huis en de studio 3,5 jaar geleden, ons nu de ruimte heeft gegeven om het leven te LEVEN.

En dat geeft vrijheid. Waar de wereld momenteel vooral wordt geregeerd door Angst, Weerstand, Onveiligheid, Onzekerheid… Voel ik ruimte om te leven.

 

Wat is dat ‘leven’? Vrijuit kunnen ademen, Liefde kunnen geven en ontvangen, Verbinden, Ons kind zien opgroeien en daar zelf zorg voor dragen, delen waar we goed in zijn, zorg voor mens en natuur, Co Creëren, Samen mooie dingen doen, Eten/Drinken. Zorgen dat onze woonplek droog, schoon, warm en comfortabel blijft, Nog aanvullingen op dit rijtje?

 

Een leven in simplicity is in mijn ogen een leven met zo min mogelijk stress factoren die van buitenaf komen. Zonder dat ik mensen voor het hoofd wil stoten…brengt een grote hoeveelheid bezit en materie ook een groter commitment en zorg met zich mee. Een groot huis, dure hypotheek, mooie auto, uitgebreid telefoonabonnement enzovoort. Die elke maand wel betaald moeten worden. Opzich niets mis mee, als je daar bewust voor kiest.  Toch leiden deze commitments vaker tot stress. Wat weer leidt tot discomfort in relatie, gezondheid en welzijn. Niet als oordeel maar als observatie.

Hoe minder commitment, hoe simpeler en eenvoudiger het leven wordt. Meer ruimte om te kunnen genieten van het leven en al het moois wat zich dan aan dient.  Daar hoef je niet naar te zoeken, dat komt vanzelf op je pad als je je ogen opent en ruimte maakt.

Durf jij je droom te leven? Durf jij werkelijk te leven en te verbinden vanuit jouw levensmissie hier op aarde?

Ben ik dan niet bang? In ieder geval niet om mijn huis te verliezen omdat we onze hypotheek niet kunnen betalen… want die hebben we niet… ook niet om mijn baan te verliezen, want een vaste werkgever hebben we ook niet. En onze onderneming ( in deze vorm) zal blijven bestaan zolang wij samen zijn en onze hart en ziel daar volledig in kunnen zijn… al is het met 1 klant of 1000, Naïef in deze tijden? Nee daar heb ik 100% vertrouwen in omdat ik mijn levensmissie volg en uitdraag naar de wereld.

Angst dan om niet genoeg inkomsten te hebben? Nee hoor, ook niet… omdat ik onvoorwaardelijk vertrouwen heb dat er altijd precies genoeg is voor wat je nodig hebt. Als de basis van deze onderneming (dat zijn wij twee, dat scheelt ;)) maar LIEFDE is en geen moeten. Delen uit overvloed in plaats van noodzaak. Puurheid en zuiverheid in intentie. Als GEVEN EN NEMEN MAAR IN BALENS ZIJN en blijven. Dat zijn de universele wetten van het universum. Zweverig? Nee hoor, zo werkt het gewoon. Punt.

Michelle Tarenskeen

Michelle Tarenskeen

No Comments

Leave a reply