> Zomercursus Shiatsu & Pranic Healing Frankrijk

Shiatsu, werken met levensenergie

Shiatsu is Japans en betekent letterlijk ‘vinger-druk’. In deze cursus is de betere term eigenlijk ‘Te-Ate’: dit is de Japanse term voor ‘genezing’ en betekent letterlijk ‘het opleggen van de handen’.Shiatsu is Japans en betekent letterlijk ‘vinger-druk’. In deze cursus is de betere term eigenlijk ‘Te-Ate’: dit is de Japanse term voor ‘genezing’ en betekent letterlijk ‘het opleggen van de handen’.Door de vingers en handen op het lichaam te leggen of druk te geven wordt contact gemaakt met de Prana, of ‘levensenergie’. Deze Prana stroomt door meridianen, of energiekanalen. De Levensenergie komt samen in zogenaamde energie-stations, ook wel Chakra’s genoemd.Als de Levensenergie niet overal kan komen en stromen, resulteert dat in blokkades met uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, slaapklachten, maag- en darmklachten, maar ook snel geïrriteerd zijn, of depressiviteit, of een algeheel gevoel van onbehagen.De Prana stroomt echter niet alleen in het lichaam, maar is ook voelbaar buiten het lichaam. Tijdens deze cursus zullen we dus aandacht besteden hoe deze energie zowel binnen als buiten het lichaam te vinden is en deze energie flow te herstellen als dat nodig is.

Pranic Healing, schoonmaken en vitaliseren

Pranic Healing is een eenvoudige, efficiënte manier om je gezondheid en energie niveau te verhogen door middel van het werken op de het energielichaam wat zich in en om het lichaam heen bevindt. We heffen eventuele blokkades op waardoor de Prana (universele levensenergie), nodig voor genezing van het lichaam, weer vrijuit door de meridianen kan stromen. We werken op fysieke klachten, maar ook op mentale of emotionele klachten.
Door middel van deze unieke therapie die bestaat uit drukpunt massage en het doorbreken van blokkades in het energielichaam worden lichaam en geest terug in balans gebracht. Degene die de behandeling ondergaat, ervaart een gevoel van diepe ontspanning en komt terug in verbinding met zichzelf.

Stap voor stap leer je hoe een volledige behandeling kunt geven, onderbouwd met theoretische basisprincipes. Je maakt kennis met het energiesysteem, beginnend bij de meridianen en de chakra’s. Deze energiekanalen en -stations staan in verbinding met de verschillende organen in het lichaam, die op hun beurt in verbinding staan met emoties die, als ze uit balans zijn, ook voor blokkades kunnen zorgen.Ook leer je hoe we het fysieke en energetische lichaam kunnen doorgronden en een basis diagnose kunnen stellen.

De training

Elke les start met een goede warming-up waarbij we kennis maken met de verschillende meridianen en chakra’s. Je krijgt praktische oefeningen die je helpen het lichaam in balans te brengen. Vervolgens wordt theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Soms geef je de behandeling en oefen je de technieken, soms mag je lekker liggen en de behandeling ondergaan.Elke les start met een goede warming-up waarbij we kennis maken met de verschillende meridianen en chakra’s. Je krijgt praktische oefeningen die je helpen het lichaam in balans te brengen. Vervolgens wordt theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Soms geef je de behandeling en oefen je de technieken, soms mag je lekker liggen en de behandeling ondergaan.

Naast de praktijk en de theorie besteden we ook veel aandacht aan het ontwikkelen van meer sensitiviteit in de handen en meer bewustzijn in het algemeen.

Het is ook mogelijk zelf een volledige behandeling te ondergaan bij Michelle en Chris. Tijdens deze duo-behandeling kun je dan zelf de kracht van deze behandeling ervaren.

tekst-shiatsu1

Voor wie

Of je nu met z’n tweeën komt of alleen, iedereen is welkom. Ervaring is niet nodig.

Dagindeling

08.45 – 09.15 uur zonnegroet
10.00 – 12.30 uur Cursus
14.30 – 17.30 uur Cursus
21.00 – 22.00 uur avondactiviteit
De cursus bestaat uit 6 ochtenden en 5 middagen.

tekst-shiatsu8

Enkele reacties van deelnemers die de cursus hebben gevolgd

Dankjewel Michelle en Chris voor de geweldige Shiatsu massages. Wat een mooie combinatie tussen Shiatsu, fysieke aanraking en energetische behandeling via Pranic healing. Het stukje informatie over de chakra’s was heel fijn, houvast voor later. Het heeft veel losgemaakt en jullie gaan hier heel liefdevol mee om. Ik merk dat de organen die ‘stillagen’ weer actief zijn gemaakt en dat ‘overbodige energie’ mijn lichaam verlaten heeft. Shirley

Michelle en Chris zijn zeer zachtaardige en betrouwbare mensen. Ze benaderen ieder mens met liefde, respect en een open hart. Door deze liefdevolle houding kon ik me stapje voor stapje overgeven aan de Shiatsu massages. Hierna voelde ik mij zacht, open en geliefd. Mirjam

Chris en Michelle zijn een ‘gouden duo’. Elkaar aanvullend en steeds een ander facet belichtend waardoor er een prachtig geheel ontstaat. Heel veel toewijding, aandacht en betrokkenheid. Nooit is er stress om tot een eindresultaat te moeten komen. De Shiatsu Massages en Pranic healing waren heel bijzonder, voor het eerst heb ik echt mijn energetisch lichaam gevoeld! Dik

 

tekst-shiatsu3 tekst-shiatsu5

Data

Zondag 5 – 12 augustus 2018
Zie ook agenda

Prijzen

6 persoons kamer ( gemengd gezelschap): € 605,-
4 persoons kamer (familiekamer): € 705,-
3 persoons kamer (familiekamer): € 745.-
2 persoons kamer (stellen): € 810,-
1 persoons kamer: € 910,-
Eigen tent*: € 705,-
Eigen caravan / camper*: € 730,-
1 of 2 persoons ingerichte tent*: € 750,-
1 of 2 persoons ingerichte caravan*: € 810,-
*de 2e persoon in een tent/caravan ontvangt € 50,- kampeerplekkortingPrijzen zijn p.p. all in, dus inclusief cursus, 7 overnachting, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding.

Benieuwd naar onze kortingen in 2018? Lees hier meer.

Video impressie

Klik hier voor een video impressie van de lokatie.

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor deze cursus.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.